ویزای شینگن چیست؟
ویزای شینگن، یکی از معتبرترین ویزاهای جهان، به شما اجازه سفر به 26 کشور اروپایی را اعطا می کند. در حقیقت شینگن قراردادی است که میان این 26 کشور امضا شده تا افراد ساکن آن ها بتوانند بدون نیاز به اخذ ویزا از مرزهای یکدیگر عبور کنند. اروپا از نظر ویزا گرفتن برای ایرانیان به سه بخش شینگن، بریتانیا و کشورهای اتحادیه و اروپای شرقی تقسیم می شود. اروپا دومبن قاره کوچک جهان است و به دلیل قرارگرفتن در یک منطقه با آب و هوای معتدل شمالی، به قاره سبز نیز معروف است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با کشورهای عضو حوزه شینگن، شرایط و مدارک لازم برای ویزای شینگن آشنا شویم و به این کشورها سفر کنیم.
- ویزای شینگن چیست
شینگن یا شنگن به پیمان میان کشورهای اروپایی گفته می شود که به شهروندان آن ها بتوانند بدون نیاز به اخذ ویزا از مرزهای یکدیگر عبور کنند. افرادی که در کشورهای اروپایی زندگی می کنند (به علت وضع قوانین یکسان سفر) به راحتی میان این کشورها سفر می کنند. افرادی که خارج از آن محدوده می باشند نیز باید برای دریافت ویزای شینگن اقدام کنند.
- تاریخچه شینگن
سال ها پیش، پس از جنگ جهانی دوم، در سال 1957 کشورهای اسکاندیناوی شامل سوئد، نروژ، فنلاند و دانمارک پیمان واحدی را امضا کردند و برای رفت و آمدهای همدیگر مجوزهایی صادر کردند. سپس، در سال 1984، فرانسه و آلمان این روش را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا معرفی کردند و سال ها بعد کشور لوکزامبورگ، آلمان غربی، فرانسه، بلژیک و هلند پیمان شینگن را امضا کردند.
- حوزه شینگن
با توجه به این امر که در سال 1985 تعداد کشورهای شینگن از 5 کشور به 26 کشور افزایش یافت و شینگن به یک منطقه واحد بین کشورها تبدیل شد، مزایای بسیاری در این منطقه کسب شد. رفت و آمد آزادانه و بدون محدودیت افراد، محصولات، خدمات و سرمایه بین کشورهای اروپایی، توسعه اقتصادی گسترده تر و بیشتر، تبادلات ارزی ساده بین کشورها، عبور آزادانه شهروندان جهان در صورت داشتن ویزای شینگن از مرزهای بین کشورها، بدون بررسی های مرزی و هماهنگی بین نیروهای پلیس و امنیتی بین کشورهای عضور منطقه شینگن با یکدیگر این امتیازات هستند.
- کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شینگن
کشورهای اروپایی و شینگن را می توان به 4 دسته تقسیم کرد. کشورهایی که عضور اتحادیه اروپا و شینگن هستند، کشورهایی که عضور اتحادیه اروپا هستند اما عضو شینگن نیستند، کشورهایی که عضور اتحادیه اروپا تیستند اما عضوی شینگن هستند و کشورهایی که در حال الحاق به اروپا هستند.
عضو اتحادیه اروپا و شینگن: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، لیختن اشتاین.
عضور اتحادیه اروپا، نه عضو شینگن: ایرلند و انگلستان.
عضور شینگن و نه عضور اتحادیه اروپا: آیسلند، نروژ، سوئیس و لیختن اشتاین.
کشورهای در حال الحاق به اروپا: رومانیا و بلغارستان.
- انواع ویزای شینگن
- ویزای ترانزیت فرودگاهی A: ویزای ترانزیت فرودگاهی؛ برای مسافری که در یکی از فرودگاه ی شینگن پرواز خود را عوض می کند و به کشوری در خارج از محدوده می رود ارائه می شود. این مسافر نمی تواند از فرودگاه خارج شود.
- ویزای ترانزیت فروگاهی B: ویزای عبور؛ برای مسافری که از فرودگاه خارج شده و از کشورهای عضو شینگن به عنوان منطقه عبور می کند و از طریق زمینی تا حداکثر 5 روز، خود را به کشوری در خارج از محدوده می رساند ارائه می شود.
- ویزای نوع C: همان ویزای توریستی اروپاست. با داشتن ویزای شینگن نوع C فرد می تواند به تعداد روزهای ذکر شده در ویزا در این کشورها اقامت داشته باشد. باتوجه به شرایط و هدف متقاضی از سفر به اروپا، سه نوع ویزای شینگن C وجود دارد.
ویزای یک بار ورود (Single Entry): ویزای سینگل شینگن تنها برای یک بار ورود و به یکی از کشورهای عضو شینگن صادر می شود. بنابراین به محض ترک آن کشور، صرف نظر از مدت اعتبار ویزای شینگن، مابقی آن باطل خواهد شد.
ویزای دوبار ورود (Double Entry): ویزای دوبار ورود شینگن، از بسیاری جهات شبیه به ویزای یک بار ورود است، با این تفاوت که دارنده ی ویزا مجاز به دو بار ورود به کشورهای شینگن را دارد. لازم به ذکر است که این نوع از ویزای شنگن محدودیت زمانی داشته و کمتر استفاده می شود.
ویزای چندبار ورود (Multiple Entry): شما با استفاده از ویزای مولتی شینگن، دیگر محدودیت های دو ویزای پیشین را نخواهید داشت و می توانید به دفعات به کشورهای شینگن وارد و از آن ها خارج شوید. این نکته را در نظر داشته باشید که تنها محدودیت ویزای مولتی شینگن، اعتبار 90 روزه ی آن است. همچنین پس از اتمام ویزای شینگن از نوع مولتی، تا 6 ماه نمی توانید برای یک ویزای دیگر، در خواست دهید.
- ویزای ملی شینگن NV: ویزای ملی شینگن اغلب به عنوان ویزای نوع D شناخته می شود. ویزای شینگن نوع D برای افرادی صادر می شود که قصد تحصیل یا اقامت در کشورهای محدوده شنگن دارند. افرادی که به منظور طولانی تری نسبت به سایر افراد – برای تحصیل یا راه اندازی کسب و کار یا غیره – قصد اقامت در شینگن را دارند، باید ثابت کنند پس از اتمام اقامتشان، به کشور خود باز می گردند. با توجه به موقعیتی که ویزای شینگن به این افراد می دهد و می توانند مدت زمان بیشتری را بدون محدودیت می تواند در کشورهای محدوده شنگن سفر داشته باشد، اخذ این نوع ویزا از ویزای شینگن، بسیار سخت تر از سایر ویزاها خواهد بود. ویزای ملی نیز به دو دسته یک بار ورود و چند بار ورود تقسیم می شوند.
- ویزای اعتباری منطقه محدود LTV: ویزای اعتباری منطقه محدود فقط به محدوده مشخصی که هنگام اخذ ویزا مشخص شده، سفر می کند. این ویزا معمولا در شرایط خاص مانند پناهدنگی صادر می شود.
- شرایط اخذ ویزای شینگن
شرایط برای هر فردی با فرد دیگر متفاوت است و همچنین سفارت هر کشوری ممکن است سخت گیرتر از کشور دیگری برای صدور ویزای شینگن عمل کند. پیش از درخواست برای دریافت این ویزا شرایط خود را در نظر بگیرید، از جمله این شرایط سابقه سفر و سن شماست. در واقع افراد زیر30 سالی که تابحال به کشورهای اروپایی سفر نداشتند، نمی توانند مدرک تمکن مالی قابل قبولی ارائه دهند و همچنین دلیل قانع کننده ای برای برگشت به کشورشان پس از اتمام مدت ویزا ندارند، پس شانس بسیار پایینی برای اخذ ویزای شینگن دارند.
- مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن
مدارک مورد نیاز شاید مهمترین بخش برای درخواست این ویزا باشد، زیرا پیش از مصاحبه این مدارک شماست که معرف شما خواهد بود. به بیان دیگر همین مدارک ارائه شده توسط متقاضی سرنوشت ویزا شدن و یا ریجکت درخواست وی را تعیین میکند.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن:
تکمیل فرم درخواست ویزا به ازای هر فرد
دو عکس رنگی بیومتریک و مناسب پاسپورت
شناسنامه
پاسپورت با حداقل 3 تا 6 ماه اعتبار از زمان شروع سفر، با حداقل 2 صفحه خالی
مدارک شغلی و استخدام، مدارک و سوابق بیمه تامین اجتماعی
پرینت گردش حساب مالی 3 ماهه اخیر
نامه تمکن مالی
مدارک ملکی نظیر سند خانه، اجاره نامه
مدارک ازدواج و یا سایر مدارک توجیه کننده داشتن ارتباط خانوادگی در کشور مبدا
مدارک توجیه کننده هدف از سفر و برنامه سفر دقیق با ذکر جزئیات
بلیط رفت و برگشت پرواز
رزرو هتل و یا دعوتنامه دوست و یا اقوام به عنوان میزبان در صورت اقامت در مسکن آنها (به همراه کپی پاسپورت و کارت شناسایی میزبان و مدارک اثبات اقامت وی در حوزه شنگن)
بیمه مسافرتی بینالمللی با حداقل پوشش درمانی 30.000 یورو برای کشورهای حوزه شنگن
60 تا 120 یورو پول نقد برای هزینه درخواست و هزینههای جانبی ویزا
مدارک مورد نیاز برای متقاضی زیر 18 سال:
گواهی تولد
رضایتنامه یکی از والدین ( در صورتی که تنها با یکی از آنها میخواهید سفر کنید)
رضایت محضری والدین ( چنانچه قصد سفر بدون همراهی والدین و یا قیم قانونی را دارید)
مدارک مورد نیاز برای افراد با هدف کسب و کار:
دعوتنامهای از یک شرکت معتبر و مستقر در حوزه شینگن برای شرکت در جلسه، رویداد و یا همایشی مرتبط با کار
قراردادها، فاکتورهای پرداختشده و مدارک دیگری که ارتباط کاری شما را نشان دهد
گزارش سالانه و سایر مدارکی که فعالیتهای کاری شرکت را به طور شفاف نمایش دهد
قرارداد، مدارک بیمه تامین اجتماعی و دیگر مدارکی که وضعیت فعلی استخدام شما در شرکت را نمایش دهد
بلیط شرکت در سمینار کاری که قصد شرکت در آن را دارید
مدارک لازم برای دانشجویان و دانش آموزان:
مدرک ثبتنام در موسسه آموزشی
اثبات ثبتنام در کلاس ها
تمام مدارک باید توسط دارالترجمه رسمی به زبان مورد درخواست سفارت ترجمه شوند و در روز انگشت نگاری توسط متقاضی به سفارت تحویل داده شوند. قطع عکس ها باید اندازه 3.5 در 4.5 سانتی باشد. پاسپورت متقاضی نباید کمتر از ۳ ماه اعتبار داشته باشد و ارائه پاسپورتهای قبلی نیز الزامی است. حداقل پوشش بیمه مسافرتی برای ویزای شینگن ۳۰ هزار یورو است.
- هزینه اخذ ویزای شینگن
به طور کلی در صورتی که نیاز به دریافت ویزای شینگن برای ورود به این منطقه داشته باشید، ملزم به پرداخت هزینهای مشخص برای انواع ویزای کوتاهمدت و ترانزیت به سفارت شنگن خواهید بود که به شرح زیر است:
متقاضیان 13 ساله و بزرگتر: 60 یورو (حدود 70 دلار آمریکا)
کودکان 6 تا 12 ساله: 35 یورو (حدود 41 دلار آمریکا)
کودکان 5ساله و پایینتر: بدون هزینه، رایگان