25 اشتباه توریستی که برایتان گران تمام می شوند
در زمان برنامه ریزی سفر، جلوگیری از اشتباهاتی که برایتان گران تمام شوند باید معیار اول شما باشد. متأسفانه بسیاری از مردم این کار را نمی کنند و حتی از این امر خبری ندارند. سفر به خودی خود گران است، قطعا شما نمی خواهید هزینه های بیشتر از نیاز پرداخت کنید.
توریست های زیادی نکات بسیار مهم (مانند هزینه های رومینگ موبایل یا تبدیل ارز) را قبل از سفرهای بزرگ فراموش می کنند. همچنین کم کاری هایی هستند که در نهایت هزینه گزافی را برای شما متحمل می شوند؛ مانند پرداخت هزینه اضافه بار یا فراموش کردن وجود یک کرم 100 دلاری در ساک دستی.
همچنین ممکن است تصور کنید که عدم پرداخت هزینه بیمه مسافرتی یا خرید پرواز ارزان با 1 ساعت معطلی هزینه های شما را کاهش می دهند، هرچند که در لحظه همین طور می باشد اما برایتان گران تمام خواهند شد. مهم است بدانید چه زمانی و چه موتور جستوجوگر یا سایتی را برای رزرو استفاده کنید.
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به وسیله ارتقاء آگاهی نسبت به مقصد از 25 اشتباه توریستی که برایتان گران تمام می شوند آگاه شوید ،و با مطالعه و پرداخت مخارج معقول سفری کم خرج و عالی داشته باشید.
1. حمل بار بیش از حد و پرداخت هزینه اضافه بار
همه ی ما مشکل جمع کردن بار بیش از حد را داریم. با این حال نه تنها حمل اضافه بار آزاردهنده است، بلکه بسیار هزینه ساز است. برخی از ایرلاین ها تا چند پوند اضافه بار را نادید می گیرند، اما همیشه هم خوش شانس نخواهید بود.
در صورتی که مجبور به اضافه بار داشته باشید، ممکن است تا 100 دلار ضرر کنید. هر ایرلاینی محدودیت وزنی و هزینه متفاوتی دارد، اما بهتر است که از آن ها مطلع باشید.
2. عدم اطلاعات درباره هزینه های رومینگ
شاید فکر کنید که سفر کوتاه یک هفته ای به این معنا باشد که نیازی برای توجه به تفاوت هزینه های رومینگ در کشور مقصد وجود ندارد. به خودتان می گویید مگر چند روز چقدر هزینه ایجاد می کند؟ پاسخ: هزینه بسیار زیادی!
3. رزرو لحظه آخری
همیشه می شنوید که رزرو لحظه آخری بسیار مقرون به صرفه تمام می شود. برای رزرو پرواز و محل اقامت، همیشه بهتر است روزتر رزرو را انجام دهید. در برخی از مقاصد جهان احتمال رزرو شدن تمامی اتاق ها کم است و می توانید به صورت حضوری اتاق رزرو کنید (به عنوان مثال جنوب شرقی آسیا). با این حال مقاصدی مانند اروپا این طور نمی باشند. همچنین در بیشتر موارد چند ماه قبل از تاریخ پرواز، قمیت رزرو به ارزان ترین مقدار می رسد. این که در لحظه آخر آفر مناسب پیدا کنید بسیار کم اتفاق می افتد مگر اینکه در مورد زمان بسیار انعطاف پذیر باشید.
4. رزروِ خیلی زود
همچنین این مشکل وجود دارد که اگر خیلی زود رزرو کنید، برایتان گران تمام شود. اگر هتل زیادی شلوغ نباشد، در بازه هایی، فرصت برای چانه زدن وجود دارد، زیرا برای آن ها از "هیچی" بهتر است. در فصل های غیر توریستی نیز تخفیف های ویژه ای به هتل ها اختصاص می یابند که اگر در فصل های توریستی رزرو را انجام داده باشید، ممکن است گران تر تمام شود.
5. رزرو پرواز های متصل با فاصله زمانی کم
شاید فکر کنید یک ساعت فاصله بین پرواز زمان زیادی باشد، اما قطعا اینطور نیست. در صورت تاخیر پروازِ اول شما (که به احتمال زیاد اتفاق می افتد)، احتمال اینکه شما به پرواز دوم نرسید زیاد است. فرودگاه ها به داشتن صف های طولانی و مدت زمان انتظار بالا شناخته شده اند، پس حواستان باشد که تاخیر مسئله ای اجتناب ناپذیر است. اگر پروازتان را از دست بدهید ممکن است مجبور شوید هزینه یک شب اقامت در هتل یا هزینه خرید بلیط جدید را پرداخت کنید، که گزینه های خوبی نمی باشند.
6. عدم توافق بر سر قیمت تاکسی از ابتدا
در بسیاری از کشورها تاکسی ها مجهز به تاکسی متر نیستند و اگر در ابتدا چانه بزدید می توانید قیمت مناسب تری پرداخت کنید. همچنین اگر از ابتدا قیمت را نپرسیده باشید، ممکن است هزینه زیادی برایتان تمام شود. راننده نیز شاکی می شود زیرا شما سرویس را دریافت کرده و حالا درخواست تخفیف دارید. درس شما: اگر توانایی چانه زدن نداشته باشید، از شما هزینه گزافی گرفته می شود، زیرا شما یک توریست هستید و از شما پول گرفتن کار آسانی است.
7. پرداخت بیمه برای ماشین کرایه ای
در زمان کرایه ماشین در کشور خارجی، حتما در مورد انواع بیمه خودرو پرس و جو کنید. شرکت های بیمه ماشین احتمالا زیادی گران قیمت می باشند و در بسیاری از موارد اگر خودتان بیمه داشته باشید، ممکن است ارزان تر هم تمام بشود.
8. پرداخت خسارت برای ماشین کرایه ای
در زمان کرایه ماشین، به خسارت های موجود توجه کنید و از همه زاویه ای از ماشین عکس بگیرید. در این صورت از اینکه در نهایت هزینه این خسارت ها از شما گرفته شود خلاص می شوید.
9. حمل مایعات در ساک دستی
هیچ چیز بدتر از آن نیست که در زمان عبور از بخش امنیت فرودگاه، یادتان بیاید که اجناس گران قیمت یا کرم دست بزرگ را در ساک دستی خود جا گذاشته اید؛ یا اینکه یک چاقوی جیبی که به عنوان یادگاری گرفته بودید، از شما گرفته شود.
از دست دادن اجناس گران قیمت به امنیت فرودگاه، مشکلیست که به سادگی قابل ممانعت می باشد. قطعا هیچکسی دلش نمی خواهد هزینه کند که وسیله ای که نو بود را جایگزین کند. این کار مانند دور ریختن پول است، پس این کار را نکنید.
10. سفرکردن در طول روز
در سفرهایی که زمان شما محدود می باشد، چرا یک روز کامل را هدرِ نشستن در اتوبوس می کنید؟ در حالی که می توانستید تمام روز را در شهر گشت و گذار کنید؟ سفر شبانه نه تنها زمان برای استفاده از سفرتان را افزایش می دهد، بلکه هزینه یک شب اقامت هتل را ذخیره می کنید. شما که به هر حال می خوابید، پس چه فرقی می کند در اتوبوس بخوابید یا قطار؟
11. فراموش کردن قانون «6 بلوک»
قانون 6 بلوک، قانون ساده ای است: به طور کلی هزینه هرچیزی که در فاصله 6 بلوکی مراکز توریستی بزرگ باشد، 2 برابر هزینه ها در خیابان های مجاور است. این قانون اساسا در مورد غذا و نوشیدنی ها بوده، به طوری که رستوران های شلوغ به علت محدوده پر تردد، هزینه های گزافی از شما می گیرند. کافسیت از هرج و مرج های شهر دور شوید تا رستوران های خاص با نصف قیمت یا دکه های غذای خیابانی ارزان را پیدا کنید.
12. عدم آشنایی با قوانین انعام
فرهنگ انعام دهی در هر کشوری متفاوت است، در حالی که در برخی از کشورها انتظار انعام تا 20% و در برخی هیچ توقعی وجود ندارد. در برخی رستوران ها، مقدار انعام در صورتحساب لحاظ می شود و گردشگران ندانسته انعام دوبرابر می دهند.
حتما قبل از سفر به کشور جدید با این اصول آشنا شوید تا هزینه های بی جا برای وعده های غذایی پرداخت نکنید.
13. عدم تهیه بیمه مسافرتی
هیچکس فکر نمی کند که بیمه مسافرتی لزومی دارد، تا اینکه لازمتان می شود. چیزی که شاید در کشور سکونت نیاز به پرداخت نداشته باشد، در کشور غریبه برایتان هزینه گزافی ایجاد می کند. ممکن است هزاران دلار برای یک شرایط اورژانس یا چند صد دلار برای یک نوبت دکتر هزینه کنید. پرداخت این اضافه بها ارزش دارد، زیرا هرگز نمی توانید حوادث سفر را پیش بینی کنید.
14. قراردادن تمام پول نقد در یک جا
لازم است که مقداری پول نقد همراه خود داشته باشید، اما نیازی هم نیست که کل پول را همراه خود حمل کنید. عموما در هتل صندوق برای قرار دادن اجناس قیمتی وجود دارد. هر روز همان مقدار پول نقد که به نظرتان لازم دارید به همراه داشته باشید و بقیه را در صندوق اتاق بگذارید. همچنین ایده خوبی است که پول را در جیب های مختلفی بگذارید تا در صورت گم شدن کیفان بدون پول نمانید.
15. عدم استفاده از حمل و نقل عمومی
قطعا تاکسی و اوبر گزینه های آسانی هستند، اما از لحاظ بودجه مفید نیستند. پس حتما تا جایی که می توانید از حمل و نقل عمومی استفاده کنید. سرعت این نوع جابه جایی بالا بوده و هزینه آن بسیار جزئی تر می باشد. شاید استفاده از حمل و نقل عمومی کمی نا-راحت باشد، اما همچنین می تواند گردشی رایگان در مسیر مقصد باشد. در هر صورت به نفع شماست!
16. قرارگرفتن در مسیر جیب برها
قطعا جیب بری بدترین اتفاق در حین سفر می باشد. هیچکس دلش نمی خواهد وقتی هزاران مایل از خانه است، موبایل، کیف پول یا پاسپورت خود را از دست بدهد؛ پس مهم است که همیشه حواستان به جیب برها باشد.
سعی کنید لباس های پر زرق و برقی که توریست بودن شما را نمایان می کنند به تن نداشته باشید، همچنین اجناس قیمتی خود را در جیب های مختلف بگذارید یا در کیف کمری که زیر لباستان قرار می گیرد مخفی کنید و همیشه حواستان به لوازمتان باشد.
17. عدم مقایسه قیمت ها
هرگز نباید اولین آفری که می بینید را رزرو کنید. عدم مقایسه قیمت ها اولین اشتباهیست که مسافران مرتکب می شوند. نه تنها ممکن است محل اقامت و گردش شما را محدود کند، ممکن است گران ترین آفر را رزرو کرده باشید.
بسیاری از موتورهای جست و جو برای شما قیمت هتل، کرایه ماشین و پرواز را مقایسه می کنند. با این حال جست و جو در اینترنت و تماس مستقیم با هتل می تواند به شما هزینه بهتری ارائه دهد.
18. عدم رزرو آنلاین
به هرکجا که سفر کنید، به احتمال زیاد برای بازدید از مراکز گردشگری، پارک های ملی و موزه ها بلیط تهیه می کنید. نه تنها انتظار در صف برای خرید بلیط زمان شما را هدر می دهد و بسیار حوصله سربر است، بلکه در مقایسه با بلیط آنلاین گران تر نیز می باشد. اکثر مراکز گردشگری امکان خرید بلیط آنلاین دارند. در بیشتر موارد بلیط به موبایل شما ارسال می شود و نیازی به بلیط فیزیکی هم وجود ندارید.
19. تبادل ارز در فرودگاه
اکثر صرافی های فرودگاه ها نرخ تبادل ارز بسیار بدی دارند، پس گول نخورید و تمام پولتان را در محض ورود عوض نکنید. بهتر است مقداری از این پول را در بانک خود مبادله کنید. نرخ تبادل ارز در بانک ها معمولا منصفانه تر است، پس قبل از مراجعه از نرخ ها اطلاع حاصل کنید. اگر محتاج پول نقد بودید، کمترین مقدار لازم را در فرودگاه تبدیل کنید.
20. عدم چانه زدن در فروشگاه ها
تا به حال به این فکر کرده اید که چرا قیمت لباس های سنتی زیبای هندی در مغازه ها مشخص نشده اند؟ زیرا همه در مورد قیمت چانه می زنند. در برخی از کشورها، فروشنده قیمتی بالا به مشتری اعلام می کند، زیرا از شما توقع دارد در مورد قیمت چانه بزنید. اگر در مورد قیمت چانه نزدید، ممکن است بیش از 2 برابر قیمت اصلی جنس پرداخت کنید.
21. سفر در فصل های پربازدید
نه تنها سفر در فصل های پربازدید (High Season) جمعیت زیادی از گردشگران در تمامی مراکز گردشگری را تضمین می کند، همچنین مجبور می شوید برای همه چیز هزینه 2 برابر پرداخت کنید. شلوغی سواحل و صف های طولانی دلایلی هستند که فصل های پربازدید به اندازه ای که باید، خوب نیستند. بهتر است در فصل هایی که گردشگران کمتری به مقاصد سفر می کنند (Low Season) یا درست در قبل یا بعد از فصل های پربازدید سفر کنید تا سفری مقرون به صرفه و خاص تر داشته باشید.
گلفام سفر در تمامی مراحل سفر حامی و پشتیبان شماست.
22. عدم استفاده مفید از امکانات رایگان هتل
هتل ها امکانات رایگان متعددی ارائه می دهند که تبلیغ نمی کنند. به عنوان مثال بسیاری از هتل ها صبحانه رایگان ارائه می دهند که برای شما به اندازه هزینه یک وعده غذایی سود دارد. همچنین هتل ها بسیاری از لوازم ضروری بهداشتی و حتی برخی از چیزهایی که "جا گذاشته اید" را تامین می کنند، کافیست درخواست کنید. به غیر از این، هزینه تاکسی برای فرودگاه بسیار زیاد بوده و بسیاری از هتل ها دارای سرویس رایگان رفت و برگشتی فرودگاهی هستند.
23. عدم توجه کامل به صورت حساب
در صورت اقامت در هتل می توانید غذا و اقلامی که به اتاق شما آورده می شوند را به حسابتان اضافه کنید، اما حتما صورت حساب را با دقت مطالعه کنید. قطعا اشتباهاتی رخ می دهند و اگر دقت نکنید، ممکن است برایتان گران تمام شوند.
همچنین ایده خوبی است که رسید خریدهایتان را نگه دارید تا در صورتی که به شما گفته شود که پول چیزی را نداده اید، سند داشته باشید.
24. مرتب نکردن منزل قبل از سفر
اگر به تعطیلات می روید، به احتمال زیاد خانه شما خالی می ماند. پس بهتر است خانه را برای سفر آماده کنید تا مجبور نشوید برای چیزهایی که استفاده نمی کنید هزینه پرداخت کنید. پس تمامی لامپ ها را خاموش کنید، لوازم برقی را از برق بکشید، آب را قطع کنید و سیستم های سرمایشی/گرمایشی را نیز خاموش کنید.
همچنین حواستان باشد که لوازم ارزشمند را در دسترس نگذارید، پنجره ها و درها را ببندید. در صورتی که با حواسپرتی در خانه را باز بگذارید، احتمال اینکه بیمه خسارتی به شما پرداخت کند بسیار ناچیز است.
25. نوشیدن به همراه هر وعده
وقتی به سفر تفریحی می روید، به احتمال زیاد اکثر وعده هایتان را در رستوران میل می کنید که قطعا هزینه زیادی برای شما خواهند داشت، اما روش هایی برای کاهش هزینه ها وجود دارد. به جای خرید یک قهوه یا نوشیدنی گران قیمت با هر وعده از آب (که رایگان می باشد) به عنوان جایگزین استفاده کنید.
به جای خرید 3 نوشیدنی گران قیمت با هر وعده، در طول روز خودتان را یک مرتبه به نوشیدنی دعوت کنید!